NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
NTR Het verhaal van Nederland

Een bredere kijk op onze geschiedenis

In de NTR-serie Het verhaal van Nederland neemt verteller Daan Schuurmans de kijker 10 weken mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. In zijn rol als verteller bezoekt hij elke plek van betekenis en soms duikt hij midden in de serie op, waardoor de kijker zich getuige van de historische gebeurtenissen waant.

Met 2 miljoen kijkers per aflevering heeft dit NTR-project een enorm bereik. Niet alleen de grootte van de kijkersgroep is impactvol, maar ook wíé naar de serie kijkt is bijzonder: jonger, breder en diverser dan de gemiddelde liefhebber van geschiedenisprogramma's en met een brede verspreiding onder scholieren.

De omvangrijke 360 graden aanpak van het project resulteert niet alleen in een tv-serie, maar ook in leerzame online content voor de jeugd via schooltv.nl en zapp.nl, een podcast, een boek en een innovatieve podwalk-app. Met de speciaal voor dit project ontwikkelde podwalk-app, wordt de kijker mee naar buiten genomen. In tien historische wandelverhalen op zoek naar de sporen uit het verleden, alleen te luisteren op locatie. Op dit moment is de app al ruim 300.000 keer gedownload.  

Nog niet eerder is de geschiedenis zo tastbaar gemaakt, met als gevolg een spannende speurtocht naar de Nederlandse identiteit. Een actueel, relevant thema dat zich normaliter lastig laat verspreiden maar door ‘Het verhaal van Nederland’ een nieuw en zeldzaam groot publiek vindt.

Bekijk hier de case video die speciaal voor het Verhaal van Nederland is gemaakt.

poms video: WO_NPO_16963526
Voorbeelden van cases

Thema's

Bron van kennis en educatie