NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
MAX MAX Seniorencoaches

Je verhaal kunnen doen in een vertrouwelijk gesprek

MAX-leden kunnen contact opnemen met MAX Seniorencoaches Mieke Schouten en Sylvia de Haas. Ouderen bellen uit eenzaamheid, maar zoeken ook ondersteuning in rouwverwerking, een verstoorde relatie met kinderen, weggevallen zingeving, en met grote regelmaat met vragen over hun leven met dementie van hun naasten. Vooral in 2022 krijgen veel ouderen met problemen te maken nu ze langer thuis moeten blijven wonen.

De MAX Seniorencoach is onafhankelijk en dat geeft ouderen de gelegenheid hun verhaal te vertellen in een vertrouwelijk gesprek. Na een telefonische intake wordt beoordeeld of de hulpvraag past in de mogelijkheden van MAX Seniorencoach en volgt er een volgende afspraak bij de oudere thuis. Veelal zijn er meerdere gesprekken nodig, maar soms kan één gesprek al veel verheldering geven. Inmiddels heeft MAX Seniorencoach al ruim 40 senioren in een coach-traject geholpen en zijn telefonisch veel ouderen voorzien van advies.

In Tijd voor MAX heeft Mieke Schouten een paar keer vanuit een thema uit kunnen leggen wat MAX Seniorencoach kan betekenen voor ouderen. Daarnaast schrijft Mieke Schouten columns in MAX Magazine en in het MAX ledenblad over de casussen die ze in de praktijk meemaakt, om zo MAX-leden te informeren met welke vragen ze terecht kunnen bij de MAX Seniorencoach. Sinds eind 2022 leidt seniorencoach Mieke Schouten ook gespreksgroepen met senioren.

Voorbeelden van cases

Thema's

Bron van kennis en educatie