NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
KRO-NCRV KABAM!

Lespakket maakt kinderangsten bespreekbaar

In de veelgeprezen jeugddramaserie KABAM! (KRO-NCRV) staan herkenbare kinderangsten centraal. Door de serie leren kinderen hun rijke fantasie in te zetten om bepaalde angsten de baas te worden. Psychologen die werken met kinderangsten maken veelvuldig gebruik van de afleveringen en er is ook een speciaal KABAM!-lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen.

Het lesmateriaal bestaat uit tien aparte afleveringen met verschillende thema’s, zoals angst, fantasie en kracht. Nadat de leerlingen de video hebben gezien, kunnen ze zelf aan de slag om de stof eigen te maken. Het doel is om de leerlingen op een speelse en vrije manier onderzoek te laten doen en dit vervolgens open in de groep te bespreken. Foute antwoorden zijn er niet. Daarnaast kunnen de kinderen zelf praktische opdrachtjes doen en hierbij worden verschillende zintuigen gebruikt. Zo kunnen de kinderen zich goed verbinden met wat ze beleefden in de film.

Emmy Award
KABAM! wordt in december 2022 in New York bekroond met een International Emmy Award, in de categorie Kids: Live-Action. De International Emmy Awards worden uitgereikt aan de beste tv-programma's die buiten de Verenigde Staten zijn gemaakt.

Voorbeelden van cases

Thema's

Bron van kennis en educatie