NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
NTR Schooltv

Schatkamer voor primair en voortgezet onderwijs

Schooltv biedt al decennia lang een toegevoegde waarde in het primair en voortgezet onderwijs. De portal Schooltv.nl is de centrale toegang tot een gigantisch audiovisueel archief van educatieve videocontent. De site is met ruim 1 miljoen bezoekers per maand tijdens de schoolmaanden ongekend populair. Het platform wordt niet alleen op school, maar ook steeds meer thuis gevonden. Vooral tijdens de lockdowns in de coronaperiode neemt het gebruik door huishoudens met kinderen toe.

HONK
De redactie van Schooltv.nl ontwikkelt in 2021 HONK, het allereerste online vakantieboek voor basisschoolkinderen. HONK biedt nieuwe puzzels en spelletjes, maar hergebruikt ook educatief beeldmateriaal van schooltv.nl. Op die manier probeert de redactie ook tijdens de vakanties leerlingen te interesseren in de educatieve content van de publieke omroep.

Ruim 9.000 educatieve clips
De beeldbank van Schooltv bevat inmiddels ruim 9.000 educatieve clips, 6.100 afleveringen en 300 educatieve interactieve producten. Naast reguliere (tv-)programma’s zoals Het Klokhuis en Zapp Your Planet trekken vooral de oude Schooltv-series (o.a. Huisje boompje beestje en Koekeloere) veel gebruikers.

Voorbeelden van cases

Thema's

Bron van kennis en educatie