NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
KRO-NCRV X-Y-SEX

Webserie onderdeel curriculum seksuele vorming

De webserie X-Y-SEX van KRO-NCRV is onderdeel geworden van het aanbod van lesmaterialen op seksuelevorming.nl, het online platform waarmee docenten in het voortgezet onderwijs seksualiteit, gender en identiteit bespreekbaar kunnen maken in de klas. In de serie praat YouTuber/presentator Robbert Rodenburg openhartig met bekende Nederlanders over seks, gender en seksuele identiteit. En geeft zo eerlijke seksuele voorlichting volgens de eigen ‘letter’, zoals queer, lesbisch-zijn, biseksualiteit en homoseksualiteit.

Seksuelevorming.nl is de website van Rutgers, het kennisinstituut voor seksualiteit en seksuele gezondheid, en SOA Aids Nederland, en biedt tips en tools aan professionals in het onderwijs om seksualiteit bespreekbaar te maken, zodat kinderen en jongeren zich vrij kunnen ontwikkelen en gezond kunnen leven.

De jaarlijkse Week van de liefde (half februari), waarin op scholen veel wordt gesproken over seksualiteit en seksuele identiteit, heeft in 2022 als thema Liefde voor jezelf, zoals het (h)erkennen van je eigen gender en identiteit. Door X-Y-SEX ter beschikking te stellen aan het (middelbaar) onderwijs draagt KRO-NCRV bij aan een inclusieve samenleving, waarin kinderen zichzelf kunnen zijn, met begrip voor de ander. De serie is in de zomer van 2021 uitgezonden op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Voorbeelden van cases

Thema's

Bron van kennis en educatie