NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO

Cultuur Springplank voor talent

De publieke omroep is het grootste cultuurpodium van Nederland. Onze programma’s verrijken het leven van alle Nederlanders. We zijn een springplank voor nieuw talent en een belangrijke levensader voor de culturele en creatieve sector in Nederland.

VPRO 3voor12

Al jaren oog voor alternatieve ontdekkingen

Dagelijks bericht 3voor12 uitgebreid over nieuw muzikaal talent in Nederland. Van het signaleren van een opvallende debuutsingle tot het uitnodigen voor een radiosessie in 3voor12 Radio. Van uitgebreide interviews op de website tot documentaires. 3voor12 is er vaak vroeg bij. Zo wordt de Nijmeegse band De Staat al intensief gevolgd vanaf het debuutalbum en de eerste shows tijdens de Popronde van 2008 tot aan het historische optreden als afsluiter op het hoofdpodium van Lowlands 2019. Ook artiesten als Eefje de Visser, Typhoon, Kensington en Merol zijn al vroeg in de schijnwerpers gezet.

De 22-jarige Pip Blom is in 2019 een nieuwe ontdekking. Haar band wordt intensief gevolgd in een online documentaire over haar grote droom om te spelen op het Britse Glastonbury-festival.

Voorbeelden van cases

Thema's

Cultuur