NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO

Cultuur Springplank voor talent

De publieke omroep is het grootste cultuurpodium van Nederland. Onze programma’s verrijken het leven van alle Nederlanders. We zijn een springplank voor nieuw talent en een belangrijke levensader voor de culturele en creatieve sector in Nederland.

AVROTROS / NTR Muziektalent

NPO kraamkamer: van hiphop tot klassiek

Op verschillende zenders en bij diverse omroepen krijgt nieuw talent de kans om zich in de kijker te spelen. NPO 3FM en NPO FunX hebben speciale talentcompetities voor nieuwe helden in de Nederlandse pop- en hiphopscene. Op het gebied van klassieke muziek organiseert NPO Radio 4 jaarlijks Dutch Classical Talent, een concours voor jonge musici die hen langs concertzalen door het hele land voert. Ook in Podium Witteman op NPO 2 (NTR) krijgen jonge, nieuwe talenten speciale aandacht in de rubriek Pauls Jonge helden.

Onderscheiding voor oprichter 101 Barz
In 2018 wordt Rotjoch, oprichter en presentator van hiphop-platform101Barz van NPO, geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Met 101Barz heeft hij de afgelopen twaalf jaar beginnende artiesten een podium gegeven; een plek in Hilversum waar ze hun verhaal kwijt kunnen.

Voorbeelden van cases

Thema's

Cultuur