NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
HUMAN Brainwash Festival

Podium voor tegendraadse denkers en kunstenaars

Met het platform Brainwash stimuleert HUMAN de culturele en creatieve sector door het bieden van een podium voor tegendraadse denkers en kunstenaars uit binnen- en buitenland. In o.a. de Brainwash Talks en tijdens het Brainwash Festival schijnen zij hun licht op de grote vragen van vandaag, bieden verheldering in verwarrende tijden en helpen nieuwe kaders om vooruitgang te scheppen. Het Brainwash Festival is het grootste denkfestival van Nederland en België, waarvoor HUMAN nauw samenwerkt met The School of Life en ondersteuning krijgt van tal van fondsen als Het Nederlands Letterenfonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Voorgaande edities van het Brainwash Festival verkochten uit en trokken ongeveer 5.000 bezoekers per editie.

In 2020 is alles anders en wordt Brainwash uitgedaagd om mee te denken met de maatschappelijke ontwikkelingen. Het festival wordt in eerste instantie teruggebracht tot een wandelfestival langs culturele en creatieve voorstellingen in Amsterdam. Door verder aangescherpte maatregelen wordt gekozen voor een online festival: Brainwash Digital. Door het online format kan het festival sprekers van de over de hele wereld uitnodigen. Het event trekt meer dan 900 bezoekers. 

Daarnaast ontwikkelt Brainwash twee Coronaspecials, om met Nederlandse denkers meer verdieping te bieden bij de uitdagingen die corona de samenleving biedt.

Voorbeelden van cases

Thema's

Levensader en kweekvijver voor creatieve sector