NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
Meerdere omroepen NPO Radio 1 Luistert naar jou

“Mensen willen meer gehoord worden”

Mensen in Nederland willen meer gehoord worden door overheidsinstellingen, de politiek en ook de media. Dat concluderen de makers van NPO Radio 1 Luistert naar jou.

De eerste twee weken van januari 2023 reizen programmamakers van NPO Radio 1 door het land om van mensen te horen wat volgens hen meer aandacht verdient op de nieuws- en sportzender. Ook via de site en app van NPO Radio 1 komen veel reacties binnen.

“De macht van de microfoon ligt veelal in de Randstad: in politiek Den Haag, maar ook in mediastad Hilversum”, concludeert presentator Roos Abelman (KRO-NCRV) op basis van de reacties. “Mensen willen gehoord worden. Met onze tour door Nederland verlagen we de drempel voor mensen om met ons in contact te komen en leggen we nog meer verbinding met elkaar.”

Laten we voldoende horen van alle mensen en onderwerpen die spelen in het land? Hoe wordt het nieuws gebracht, en kan het positiever en constructiever? Juist die thema’s komen in de slotuitzending van NPO Radio 1 Luistert naar jou aan bod.

Roos Abelman: “Mensen ervaren het nieuws over de diverse crises als zwaar en deprimerend. Ze willen meer aandacht voor oplossingsgerichte journalistiek. We hopen dat mensen ons blijven vinden met hun ideeën, zodat wij daar als makers ook uit kunnen putten.”

Voorbeelden van cases

Thema's

Platform en aanjager van maatschappelijk debat