NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
PowNed De Hofbar

Terugkerende aanleiding voor politiek debat

Talkshow De Hofbar van PowNed geeft herhaaldelijk aanleiding tot vragen en opmerkingen in het politieke debat. Hieronder enkele voorbeelden uit 2021:

  • Demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg reageert in een Kamerbrief op de uitzending over de aanwezigheid van batterijen in zogenoemd bodem-as, dat wordt gebruikt voor de ophoging van infrastructurele werken.
  • Ook in debatten over de toekomst van Tata Steel halen Kamerleden Lammert van Raan (PvdD) en Renske Leijten (SP) een uitzending van De Hofbar aan, mede naar aanleiding van uitspraken daarin van demissionair staatssecretaris Van Weyenberg.
  • In juni stelt JA21-Kamerlid Joost Eerdmans vragen aan demissionair minister Ollongren over aardgasvrije wijken. Er wordt verwezen naar een uitzending van De Hofbar.
  • In april houdt de Kamer een schriftelijk overleg over het Klimaatbeleid. Demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat Bas van 't Wout beantwoordt vragen van de Partij voor de Dieren over de biomassa-uitspraken die Diederik Samsom, kabinetschef van EU-commissaris Frans Timmermans, in De Hofbar deed.
  • Demissionair minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker beantwoordt op 25 januari Kamervragen van CDA-Kamerleden Madeleine van Toorenburg en René Peters over kinderen die ten onrechte uit huis zijn geplaatst door slecht feitenonderzoek.

Voorbeelden van cases

Thema's

Platform en aanjager van maatschappelijk debat