NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
NTR Wadoeje

Webserie waarin kijker het einde bepaalt

Wadoeje is een interactieve webserie over pijnlijke confrontaties en lastige dilemma’s, waarvan de kijker de uitkomst bepaalt. De dilemma’s  in de serie zijn aangedragen door jongeren zelf. Bijvoorbeeld: je bent in een zwembad en iemand neemt ongewenst een foto van je terwijl je je staat om te kleden. Wat doe je dan? Of een vriendin is jarig en jij hebt geen geld om een bijzonder cadeau te kopen. Wat ga je dan doen?

Het bijzondere aan de serie is dat je niet ziet hoe anderen met dergelijke problemen omgaan, maar dat je juist zelf de keuze maakt. Dus stel, je vriendin flirt in het zwembad met twee jongens in het kleedhokje naast die van jullie en wil dat jij ook komt kijken. Doe je dat of doe je dat niet? De keuze die je maakt, bepaalt vervolgens hoe het verhaal verder gaat. Je kunt het verhaal dus ook meerdere keren doorlopen om te zien welke gevolgen bepaalde keuzes hebben.

Wadoeje is te zien op NPO3.nl en wordt aangeboden in een speciale player, ontwikkeld door de start-up Ivory Studio. Wadoeje was in 2021 genomineerd voor de NPO Innovatie-prijs.

Voorbeelden van cases

Thema's

Stimulator van innovatie