NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
NTR Watdoeje

Zelf het verloop van het verhaal bepalen

Wadoeje is een interactieve webserie over pijnlijke confrontaties en lastige dilemma's uit het leven van jonge mensen en pubers. Want wat doe je wanneer iemand ongewenst een foto van je neemt terwijl je je staat om te kleden in het zwembad? Wat doe je als je rijke vriendinnetje jarig is en jij te skeer bent om een imponerend cadeau te kopen? Of wat doe je als je je schaamt voor je moeder in het bijzijn van je nieuwe vriend?

In elke aflevering kruip je als kijker in de huid van de personages, en kom je voor keuzes te staan. De keuzes die jij voor de personages maakt, bepalen het verloop van het verhaal. Voor de serie wordt voornamelijk jong en nog onbekend divers talent gecast. Op de website en het Instagram- en TikTok-kanaal van NPO 3 zijn de losse delen te zien en kun je als kijker bepalen hoe het personage op de precaire situatie reageert door democratisch - samen met het online publiek - te bepalen hoe het verhaal verder gaat.

Wadoeje wordt door het publiek zeer positief ontvangen. De webserie krijgt nominaties voor het Gouden Kalf voor beste digitale cultuurproductie op het Nederlands Film Festival en voor de beste Nederlandse Fictieserie op Cinekid.

Voorbeelden van cases

Thema's

Stimulator van innovatie