NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
BNNVARA Je Zal Het Maar Hebben

120.000 euro voor fonds #DoesSouf

In februari 2021 maken we kennis met Souf in Je Zal Het Maar Hebben. Hij vertelt aan Jurre Geluk dat hij is geboren met een ernstige aandoening SCA-Type 2. De ziekte tast de kleine hersenen aan en zorgt voor verstoringen van het evenwicht en de coördinatie van bewegingen. Souf krijgt de diagnose op 18-jarige leeftijd, en verliest al eerder zijn vader, zusje en oom aan deze ziekte.

Desondanks laat Souf zich niet ontmoedigen. Met zijn vrienden, vriendin Veerle en zijn baan bij de Albert Heijn haalt Souf al het mogelijke uit het leven. Na zijn dood wil hij niet vergeten worden. In 2019 begon hij daarom al met fonds #DoesSouf, samen met zijn baas André Boersma, waar hij zo’n 30.000 euro mee ophaalde voor onderzoek naar SCA-Type 2. 

Souf’s verhaal inspireert Nederland en blaast de doneeractie nieuw leven in. YouTuber en rapper Défano Holwijn deelt de doneeractie via zijn sociale media, waardoor verschillende BN’ers de actie opmerken. Twee dagen na de uitzenddatum van Je Zal Het Maar Hebben staat de teller van de actie al op 120.000 euro. Tot grote vreugde van Souf, want zijn grootste wens is  uitgekomen: andere mensen die aan de aandoening lijden via onderzoek kunnen helpen.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland