NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
EO Ken je mij?

Acht gelovige transpersonen over genderdiversiteit

In 2022 maakt de EO nieuwe afleveringen van het programma Ken je mij?. Acht gelovige transpersonen leren elkaar hierin kennen. In iedere aflevering staan twee mensen centraal die elkaar in een briefwisseling vertellen over hun genderdysforie en hun leven voor en na hun coming-out. Ze delen de reacties van hun familie en de kerk en vertellen wat dit deed met hun geloof.

Het onderwerp genderdiversiteit is actueel in politiek en samenleving. Veel transpersonen ervaren echter dat er veel meer óver hen dan mét hen gesproken wordt. In Ken je mij? laat de EO daarom acht gelovige transpersonen in verschillende levensfasen zélf aan het woord om hun eigen verhaal te delen.

Gespreksavond
Aanvullend op  deze televisieserie organiseert de EO een gespreksavond over dit onderwerp. Daarbij wordt met betrokkenen doorgepraat over de uitzendingen. Medische experts van genderpoli’s, zoals endocrinoloog Martin den Heijer, geven duiding. Daarna is er een open panelgesprek, met onder andere voorganger Marc ten Brink en ethicus Theo Boer, over hoe als gelovigen om te gaan met genderdiversiteit.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland