NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
KRO-NCRV Veer in je reet

Award voor belangeloze inzet van kinderen

De 12-jarige Daan Mus uit Twello heeft in 2023 KRO-NCRV’s Veer in je reet Award gewonnen. Met deze prijs wil KRO-NCRV kinderen inspireren om zich belangeloos in te zetten voor een ander, zodat de wereld van morgen groener, eerlijker en liever wordt.

Daan lijdt aan een spierziekte en oefent met een racerunner, een driewielig loopframe. Aanvankelijk als grapje kwam hij met zijn fysiotherapeut op het idee om van zijn school naar huis alle acht kilometer te racerunnen. Afgelopen juni was het dan zover en legde Daan met enkele klasgenoten deze afstand af. En haalde zo maar liefst 10.000 euro op voor Spieren voor spieren.

In 2022 won de 11-jarige Azra uit Maastricht KRO-NCRV’s Veer in je reet Award. Azra maakte en verkocht twee jaar lang sleutelhangers en armbandjes, daarmee haalde ze een bedrag van 1600 euro op. Met het geld zorgde ze voor een nieuwe waterput in Tsjaad (Centraal-Afrika). Die werd naar haar vernoemd en zorgt ervoor dat 400 mensen schoon drinkwater hebben. De Veer in je reet Award is in 2023 jaar voor de zesde keer uitgereikt tijdens de Zapp Awards, live op op NPO Zapp.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland