NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
VPRO Racismegesprek

De balans van protestmaand opmaken

Tijdens de NPO-themadag op 12 juli 2020 ‘Nederland tegen racisme’ verzorgen VPRO en Pakhuis De Zwijger samen met Lilith Mag een online en interactief gesprek over racisme. Na een maand van protesten tegen racisme, gesprekken in praatprogramma's, en artikelen en opinies in media, is het tijd om de balans op te maken. Hoe ziet institutioneel racisme in Nederland eruit en hoe komen we tot oplossingen om samen vorm te geven aan een inclusieve en open samenleving?

Aan tafel bij journalist en presentator Clarice Gargard schuiven deskundigen, mediamakers, activisten, ‘gewone burgers’, wetenschappers en historici aan, om aan de hand van het heden, het verleden en uiteindelijk met een blik op de toekomst het gesprek te voeren. Wat is er de afgelopen maand nou allemaal gebeurd? Hoe kijken onze gasten daarnaar? En naar wat voor samenleving willen we toe?

De uitzending vanuit Pakhuis de Zwijger is te volgen op vpro.nl, dezwijger.nl en het YouTube-kanaal van de VPRO. Het publiek kan reageren via YouTube of met gebruik van de hashtag #racismegesprek op sociale media.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland