NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
MAX / KRO-NCRV Diverse programma’s

Eén tegen eenzaamheid tijdens themaweek

De publieke omroep is met diverse activiteiten en speciale programmering van de omroepen nauw verbonden met de Week tegen Eenzaamheid (1e week oktober). 

Omroep MAX is één van de aanjagers van de themaweek Eén tegen Eenzaamheid en ook KRO-NCRV is partner in de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. In de Week tegen Eenzaamheid is er veel aandacht in de programmering voor dit thema. Zo heeft Brandpunt+ (KRO-NCRV) een interview met de 26-jarige Pieter over de bijzondere vriendschap met zijn buurvrouw van 74. Pieter maakte hier eerder een korte documentaire over. Dj Ruud de Wild heeft in De Wild in de middag (NPO Radio 2) een gesprek met de organisator van een speciaal festival voor oma’s. Zijn zendercollega's Gijs Staverman, Ron Kas en Wouter van der Goes (foto hieronder) maken voor Instagram en YouTube diverse video’s over de vraag wat we als samenleving kunnen doen tegen eenzaamheid.

NPO Start
NPO Start heeft voor de Week tegen Eenzaamheid een speciale pagina ingericht met tv-programma’s die te maken hebben met eenzaamheid. Vol boeiende initiatieven en verhalen. Bekijk hier de pagina.Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland