NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
HUMAN Over Kleur Gesproken

Ervaringen delen over diversiteit op de filmset

Voor het tweede achtereenvolgende jaar maakt HUMAN in 2022 voor NPO Start en NPO 2 Over Kleur Gesproken. Een serie waarin makers van kleur en witte makers uit de Nederlandse film- en televisie-industrie met elkaar in gesprek gaan over kleur en representatie. Aan de hand van fragmenten uit recente Nederlandse films en series wisselen zij ervaringen uit met issues waar zij persoonlijk tegenaan lopen en hoe dat voor de ander is.

In dit seizoen zien we acteurs Daniël Kolf en Jacob Derwig, scenarioschrijvers Manju Reijmer en Pieter Bart Korthuis, Hui-Hui Pan en actrice Jennifer Hoffman, casting director Susanne Groen en regisseur Michiel van Jaarsveld, casting director Dewi Reijs en producent Annemieke van Vliet. Met Over Kleur gesproken wil HUMAN verdieping brengen in het debat en op een inspirerende en opbouwende manier bijdragen aan meer bewustwording rondom inclusiviteit van kleur.

Samenwerkingspartner KLEUR wint in 2022 De Projectprijs van Code Diversiteit en Inclusie, waarbij Over Kleur gesproken vermeld wordt.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland