NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
KRO-NCRV Nederland geeft thuis

Hartverwarmend initiatief voor vluchtelingen

In maart 2022 zendt KRO-NCRV elke werkdag Nederland geeft thuis uit. Een programma waarin vluchtelingen voor oorlogsgeweld centraal staan. De oorlog in Oekraïne maakt het programma extra urgent. Hoe vind je, op duizenden kilometers van de plaats waar je je veilig waande, weer een nieuw thuis? Nederlandse gezinnen, stellen en singles, maar ook kerken, stellen hun harten en huizen open om mensen zonder thuis, van waar ook ter wereld, op te vangen. Met Nederland geeft thuis laat KRO-NCRV, samen met Kansfonds en Kerk in Actie, hartverwarmende initiatieven zien en wil zo Nederland inspireren om ook thuis te geven voor mensen zonder thuis. Want iedereen verdient een thuis.

Plek voor iedereen
Nederland geeft thuis wordt gemaakt in samenwerking met Kansfonds, dat gelooft in een samenleving waarin er plek is voor iedereen. KRO-NCRV en Kansfonds hebben in 2020 een convenant met elkaar ondertekend. Hierin is afgesproken om rondom specifieke thema’s gebruik te maken van elkaars expertise.

Kerk in Actie wil namens en via de Protestantse kerken in Nederland mensen in Nederland en wereldwijd hoop bieden en tot hun recht laten komen. In Oekraïne geeft Kerk in Actie via lokale kerken en partnerorganisaties hulp aan de vluchtelingen. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland