NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
BNNVARA Alles is Famiri

Het veelzijdige karakter van Suriname leren kennen

In de zesdelige BNNVARA-serie Alles is Famiri (Surinaams voor ‘alles is familie’) gaat presentator Amber Kortzorg op een persoonlijke reis naar het land van haar vader Lloyd. Het prachtige, met regenwoud bedekte land waar de Surinamerivier doorheen stroomt en waarmee Nederland, maar ook Amber zelf, een complexe band heeft. Wat betekent identiteit eigenlijk in een land met zoveel culturen? En hoe past zijzelf in Suriname?

Amber gaat er op bezoek bij verschillende families om het veelzijdige Surinaamse karakter te leren kennen. Door hun ogen ziet Amber een Suriname dat ze nog niet kende: die van de dagelijkse zorgen, allesomvattende spiritualiteit en natuur. Een land dat in economisch zwaar weer verkeert en een complex (slavernij)verleden heeft. Maar bovenal een land van levenslust, veerkracht en liefde, dat een hoopvolle blik op de toekomst houdt.

Bij Alles is Famiri verschijnt er ook een serie voor jongeren op NPO Start, gemaakt door de talentvolle Raïsha Zegelaar. Daarmee verzorgt BNNVARA de aftrap van het Suriname-jaar, een belangrijk jaar in het licht van alle ontwikkelingen rond de excuses voor het slavernijverleden.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland