NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
KRO-NCRV #liefdeisvooriedereen

Kerken verlicht in regenboogkleuren

Opnieuw zet KRO-NCRV in augustus kerken in regenboogkleuren in het kader van de campagne #liefdeisvooriedereen. Zo wordt net als vorig jaar de Westerkerk, midden in het hart van de festiviteiten rondom Pride Amsterdam, in regenboogkleuren verlicht.

Daarnaast doen de protestantse Domkerk in Utrecht en de katholieke Dominicanenkerk in Zwolle voor het eerst mee aan dit initiatief. Vanuit de verschillende kerken komen live-uitzendingen van de KRO-NCRV-programma’s Spraakmakers (NPO Radio 1), De Wild in de middag (NPO Radio 2), De ochtend van 4 (NPO Radio 4) en Volgspot (NPO Radio 5). Daarnaast zijn er op NPO 2 thema-uitzendingen van Zin in morgen en BinnensteBuiten te zien. 

Met het initiatief #liefdeisvooriedereen wil KRO-NCRV laten zien dat liefde voor iedereen is, ongeacht welke seksuele voorkeur je hebt. Naast de in regenboogkleuren verlichte kerken en live-uitzendingen bestaat de campagne uit  een speciale tv-spot op alle drie de NPO-zenders, een social media-campagne en een KRO-NCRV-boot, die meevaart bij de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam.

Tijdens de live-uitzendingen zijn de kerken ook voor publiek toegankelijk. Daarnaast is er specifieke programmering rondom het thema LHBTIQ+ acceptatie, waaronder een special van Hij is een zij over het transgenderhotel, een special van Puberruil, een special van BinnensteBuiten en van Zin in morgen. 

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland