NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
KRO-NCRV Voor wie steek jij een kaarsje op?

Met Allerzielen herinneringen levend houden

Op 2 november is het Allerzielen, in de rooms-katholieke traditie de dag waarop we overleden dierbaren herdenken. Met het NPO 1-programma Voor wie steek jij een kaarsje op? geeft KRO-NCRV kijkers de ruimte om de herinnering aan hen die ons zijn ontvallen, lang geleden of recent, levend te houden.

Na de stille, ingetogen herdenkingen in coronatijd is er in 2021 weer ruimte om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen over veerkracht, liefde en licht. Presentator Anita Witzier brandt samen met nabestaanden in de uitzending een kaars om de herinnering levend te houden. Ook besteedt KRO-NCRV in deze uitzending aandacht aan het werk van diverse organisaties, zoals AYA zorgnetwerk, Stichting Broederziel, de Mentelity Foundation, Proudbreast en Stichting Ambulance Wens. 

Rondom de uitzending biedt KRO-NCRV ook dit jaar de mogelijkheid om online een kaarsje op te steken voor overleden dierbaren. Op de website voorwiesteekjijeenkaarsjeop.nl en via de social-mediakanalen van KRO-NCRV zijn in totaal 23.952 kaarsjes aangestoken. NPO Radio 4 en 5 stellen verschillende troostende playlists samen in het kader van Voor wie steek jij een kaarsje op?

 

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland