NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
NTR Caribisch Netwerk

Onderscheidend nieuws uit alle hoeken van ons Koninkrijk

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het Koninkrijk der Nederlanden uit vier landen bestaat: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. En dat er drie 'bijzondere' gemeenten buiten het Europese Nederland liggen: Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.

Caribisch Netwerk van de NTR is sinds 2013 de enige onafhankelijke publieke nieuwsvoorziening van en over de Caribische gemeenschap. De berichtgeving is dicht bij de mensen, omdat er wordt gewerkt met een netwerk van correspondenten op de eilanden, Caribische journalisten en experts.Behalve dat de nieuwsvoorziening origineel en actueel is, onderscheidt het zich ook van andere Nederlandse media. De verhalen komen in de vorm van tekst (verschillende talen), audio en video.

Het platform geeft een stem aan mensen die gezien en gehoord willen worden en geeft meer bekendheid aan dagelijkse kwesties die op de eilanden spelen. Regelmatig wordt het nieuws en de achtergrondverhalen van Caribisch Netwerk overgenomen door media op de eilanden en in Nederland of leidt het tot Kamervragen. Caribisch Netwerk werkt ook nauw samen met verschillende tv- en radioprogramma's van de publieke omroep om zo expertise te delen.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland