NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
MAX o.a. Tijd voor MAX en Sterren op het Doek

Regelmatige aandacht voor goede doelen

De dagelijkse talkshow Tijd voor MAX op NPO 1 besteedt met grote regelmaat aandacht aan thema’s rond goede doelen, zoals diabetes, kinderarbeid en hersenonderzoek.

In 2021 organiseert omroep MAX een inzamelingsactie na de overstromingen in Limburg. In drie speciale uitzendingen, gepresenteerd door Dionne Stax en Jan Slagter, wordt geld ingezameld voor de inwoners, die grote schade hebben ondervonden door de hevige overstromingen. De opbrengst bedraagt ruim twee miljoen euro.

Hersenstichting en andere goede doelen
Al zes jaar maakt MAX, in samenwerking met de Hersenstichting, het programma Geef om je hersenen. Met indrukwekkende verhalen en bijzondere optredens wordt aandacht gevraagd voor de noodzaak van hersenonderzoek. In Nederland heeft een op de vier mensen te maken met een hersenaandoening. Jong en oud, het kan iedereen overkomen. Wetenschappers spreken over de werking van het brein. MAX vindt het belangrijk om hier aandacht voor te vragen. Naast Geef om je hersenen besteedt MAX jaarlijks ook veel aandacht aan andere goede doelen, zoals de Nierstichting, Kinderhulp, Lilianefonds en Stichting Vluchteling.

Sterren op het Doek en goede doelen
In Sterren op het Doek worden BN’ers geportretteerd door drie kunstenaars. De BN’er mag een schilderij mee naar huis nemen. De overige twee doeken worden geveild voor een goed doel, gekozen door de desbetreffende BN’er. In 2021 levert een schilderij van Johan Derksen het meeste geld op: 8500 euro. Dit geld gaat naar Stichting Support Casper voor de strijd tegen alvleesklierkanker.

Scrooge Live
Een verrassende mix van bekende acteurs en zangers brengt het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carolvan Charles Dickens, tot leven. Met de spectaculaire live televisie-uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland