NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO
NTR ESNS, NSJ en ADE

Toch een festivalgevoel in coronatijd

De festivalsector en de nachtcultuur hebben het zwaar te verduren in 2021. De festivalweides blijven gesloten en ook de nachtcultuur houdt een lange, diepe winterslaap – tot ongenoegen van de sector.

Dankzij samenwerking met de NTR kan het popfestival Eurosonic Noorderslag (ESNS) digitaal doorgang vinden. Veel jonge artiesten spelen zich hiermee in de kijker van professionals en, via NPO 3, van een groot publiek.

Ook het behoorlijk uitgeklede North Sea Jazz festival (NSJ) wordt uitgebreid gecoverd, met een speciale uitzending 100 Jaar Jazz op NPO 2, waar de geschiedenis van de jazz in Nederland naadloos wordt verbonden met jong (conservatorium) talent. Dit gebeurt in een live-uitzending van NPO Soul & Jazz, waar presentatoren Andrew Makkinga, Phil Horneman, Co de Kloet en Benjamin Herman verslag doen van wat er wel plaats kan vinden. Verder doet de NTR op NPO 2 extra uitgebreid verslag van het festival.

De nachtcultuur wordt in het zonnetje gezet met de uitzending Children of The Night, die voorafgaand en op het Amsterdam Dance Event (ADE) wordt gefilmd. De deuren van Paradiso blijven een groot deel van het jaar gesloten, maar de NTR legt vast hoe jonge artiesten die 24 uur de sleutel krijgen van de poptempel, daar hun tijd doorbrengen.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbindend en verbonden met Nederland