NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO

Verbinding & Samenleving Samenwerking

Nederland komt bij elkaar als we samen genieten, juichen, vieren en herdenken. De publieke omroep draagt daar in belangrijke mate aan bij en zorgt ervoor dat iedereen het kan meemaken. Dat leidt tot meer begrip en verbondenheid in onze samenleving.

KRO-NCRV Joris’ Kerstboom

Actie zet Nederlanders in het licht

Het programma Joris’ Kerstboom laat mensen voor het tiende jaar stilstaan bij een bijzonder persoon in hun leven en biedt een plek om mooie verhalen te delen. Iedereen krijgt de kans om een vriend, familielid of geliefde in het licht te zetten bij één van de Joris’ Kerstbomen, die verspreid staan door heel Nederland. In 2019 zijn de bomen te vinden op 11 stadspleinen, in circa 200 bibliotheken, in 55 basis- en middelbare scholen en in 31 Resto VanHarte-buurtrestaurants. Je kunt een foto in de boom hangen van iemand die jij in het licht wil zetten.

 

Daarnaast ontvangen meer dan 300.000 huishoudens bij hun tv-gids een papieren kerstbal, om zelf in de boom te hangen en zo ook thuis iemand in het licht te zetten. Een digitale e-card met een persoonlijke wens wordt 23.214 keer verstuurd en genereert 130.000 weergaven.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbinding & Samenleving