NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO

Verbinding & Samenleving Gelijkheid en diversiteit

Nederland komt bij elkaar als we samen genieten, juichen, vieren en herdenken. De publieke omroep draagt daar in belangrijke mate aan bij en zorgt ervoor dat iedereen het kan meemaken. Dat leidt tot meer begrip en verbondenheid in onze samenleving.

VPRO Pisnicht

Documentaire opent gesprek over homoseksualiteit

Homograppen lijken vrij normaal en niet iedereen bedoelt er iets mee. In Pisnicht laat Nicolaas Veul zien wat het betekent om als homo op te groeien en continu geconfronteerd te worden met het feit dat je anders bent en door sommigen voor minder wordt aangezien. Nicolaas vertelt over de moeilijke scheidslijn tussen humor en discriminatie in zijn documentaire en de daarop volgende interviews in onder meer de Volkskrant, Telegraaf, NU.nl, 7Days, NPO 3FM en RTL Boulevard.

 

Hij bereikt onder meer via Instagram jongeren en hun ouders die laten weten dat het programma heeft geholpen om met elkaar over seksualiteit te praten. De trailer van Pisnicht, opgenomen in de studio van De slimste mens met medewerking van Philip Freriks en Maarten van Rossum, gaat viral en is o.a. op Shownieuws, Telegraaf en Dumpert gepubliceerd.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbinding & Samenleving