NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO

Verbinding & Samenleving Samenwerking

Nederland komt bij elkaar als we samen genieten, juichen, vieren en herdenken. De publieke omroep draagt daar in belangrijke mate aan bij en zorgt ervoor dat iedereen het kan meemaken. Dat leidt tot meer begrip en verbondenheid in onze samenleving.

MAX Nationaal Debat

Onderzoek naar werkdruk samen met FNV

Een groot deel van de werkenden voelt zich klem zitten op de werkvloer. Ze zuchten onder de almaar toenemende druk van regels, targets en protocollen. Als professional voelen ze zich vaak onvoldoende gezien en gewaardeerd. Managers krijgen voor een belangrijk deel de schuld, maar ook die voelen zich vaak klem zitten. Dat blijkt uit een breed onderzoek onder werkenden voor het tv-programma Nationaal Debat: Klem op de werkvloer, in samenwerking met vakbond FNV.

 

Aan het onderzoek doen 800 werkenden in uiteenlopende beroepen mee, van docenten tot verzorgenden in de thuiszorg, van luchthavenbeveiligers tot hoveniers. Meer informatie is te vinden op de website Max Vandaag:   https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/geld-werk-recht/onderzoek-max-fnv-te-veel-regels-en-targets-te-weinig-vertrouwen-en-waardering/

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbinding & Samenleving