NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO

Verbinding & Samenleving Zingeving en levensbeschouwing

Nederland komt bij elkaar als we samen genieten, juichen, vieren en herdenken. De publieke omroep draagt daar in belangrijke mate aan bij en zorgt ervoor dat iedereen het kan meemaken. Dat leidt tot meer begrip en verbondenheid in onze samenleving.

EO / HUMAN / MAX O.a. Eén tegen eenzaamheid

Ruim aandacht voor eenzaamheid in themaweek

De publieke omroep besteedt rond de landelijke Week tegen Eenzaamheid (1-8 oktober) uitgebreid aandacht aan dit thema. Op televisie en NPO Start staan veel programma’s in het teken van eenzaamheid. Ook op de radio, van NPO Radio 1 tot NPO FunX, krijgt eenzaamheid aandacht binnen de programmering. Verder zijn er bijeenkomsten in het land, waar aan de hand van programma’s gesprekken worden gevoerd.

Tijdens de thema-avond Eén tegen eenzaamheid (Omroep MAX) op NPO 1 is een belpanel actief. Bijna 5000 mensen pakken in anderhalf uur tijd de telefoon en bellen de Luisterlijn. Er komen 88 initiatieven van kijkers binnen om eenzaamheid te bestrijden. De gesprekken zorgen voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen. Zo belt er een man die laat weten "wel een maatje te willen zijn".

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbinding & Samenleving