NPO Maatschappelijke Waarde Over NPO

Verbinding & Samenleving Eigen evenementen

Nederland komt bij elkaar als we samen genieten, juichen, vieren en herdenken. De publieke omroep draagt daar in belangrijke mate aan bij en zorgt ervoor dat iedereen het kan meemaken. Dat leidt tot meer begrip en verbondenheid in onze samenleving.

AVROTROS o.a. Eurovision Shine a Light

Verbindende kracht ESF volop benut

Muziek verbindt en die verbinding hebben we in Nederland tijdens de coronacrisis meer dan ooit nodig. Het Eurovisie Songfestival kon helaas niet doorgaan, maar de verbindende kracht van het evenement is volop benut in alternatieve programmering, die ook zeer goed bekeken is. Voorbeelden zijn Beste Zangers Songfestival en de documentaire De weg naar de winst van Cornald Maas.

Op de dag van de oorspronkelijke grote finale van het Eurovisie Songfestival was er een speciale live-uitzending die door heel Europa te zien was: Eurovision: Europe Shine a Light; met zowel alle artiesten die dit jaar zouden deelnemen als bekende oud-deelnemers. Om heel Europa een hart onder de riem te steken, zongen de deelnemers van 2020 samen de Eurovision-hit: 'Love Shine a Light' van Katrina and The Waves uit 1997.

Voorbeelden van cases

Thema's

Verbinding & Samenleving